بكتيريا السالمونيلا(الباراتيفويد) بتحب وتعشق الوسط القلوي(القاعدي) احنا عارفين ان اي وسط اما بيكون حمضي او قلوي او متعادل .. زرق الحمام جزء منه بيكون امونيا والامونيا دي وسط قلوي يعني وسط مناسب جدا لنمو وتكاثر بكتيريا السالمونيلا .. الغاوي بقي اللي مش بيحافظ علي نضافة العشة بتاعته ومش بيشيل الزرق ده بشكل مستمر بيحصل ان بيتراكم عنده الزرق ده وبيخلي الوسط عنده في العشة قلوي اكتر واكتر وبالتالي السالمونيلا اول ما بتظهر بتنتشر انتشار كبير وبتكون الخساير في الحمام كبيرة .. عشان كده النضافة شيء مهم جدا للحفاظ علي بيئة غير مناسبة لنمو السالمونيلا .. كمان استخدام خل التفاح 5سم / لتر من ماء الشرب وليكن مرة اسبوعيا بيخلي الوسط بتاع مياه الشرب وسط حمضي وده ممكن يخفف كتير قوي من اي احتمالية لانتشار هذا المرض اللعين .. بعض الاراء حتي بتقول اننا ممكن نستخدم خل التفاخ في غسل مساقي الشرب او حتي تخفيفه ورشه علي ارضية العشة ... ربنا يحفظ ال
جميع
من فضلك شارك هذا الموضوع اذا اعجبك
بارك الله فيكم
ReplyDeleteبارك الله فيكم
ReplyDelete